Friðgeir at Bocuse d'Or 2. nóvember 2006 11:39 Friðgeir Ingi Eiríksson Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects. News News in English Mest lesið Leigubílstjóri og vinur hans dæmdir fyrir nauðgun Innlent Hafa vísað hundrað leigubílstjórum á brott frá flugstöðinni vegna brota á reglum Innlent „Það er leitt að sjá á eftir góðu baráttufólki“ Innlent Rannsóknaraðgerð lokið en málið enn til rannsóknar Innlent Umræða um gróf kynferðisbrot eigi ekki snúast um þjóðerni gerenda Innlent Þrír menn til rannsóknar vegna tveggja hópnauðgana Innlent Kastaði eggjum í bíl Innlent „Nú hættir þú Sigurður!“ Innlent Miður að hópnauðganir séu nýttar til að kynda undir útlendingahatur Innlent Sérsveitin aðstoðar lögregluna á Suðurlandi Innlent
Friðgeir Ingi Eiríksson will compete for Iceland at the prestigious Bocuse d'Or competition among chefs in Lyon, France next January. Friðgeir's father is Eiríkur Ingi Friðgeirsson, former master chef at Hotel Holt in Reykjavik. Friðgeir was therefore practically born into the kitchen. Friðgeir lives in France and works for master chef Philippe Girardon who is with Friðgeir in Iceland now to introduce his menu in the competition. Twenty-four chefs participate in the competition. They prepare a dish of fish and meat and have five hours to complete the cooking. Girardon explains that the training has so far been focused on the cooking but now they will start focusing on the clock. It takes about two years to prepare for the competition. The Bocuse d'Or competition will celebrate its twentieth anniversary in January but it is held every two years. „I will do my best and try to be satisfied with that" said Friðgeir about his winning prospects.
News News in English Mest lesið Leigubílstjóri og vinur hans dæmdir fyrir nauðgun Innlent Hafa vísað hundrað leigubílstjórum á brott frá flugstöðinni vegna brota á reglum Innlent „Það er leitt að sjá á eftir góðu baráttufólki“ Innlent Rannsóknaraðgerð lokið en málið enn til rannsóknar Innlent Umræða um gróf kynferðisbrot eigi ekki snúast um þjóðerni gerenda Innlent Þrír menn til rannsóknar vegna tveggja hópnauðgana Innlent Kastaði eggjum í bíl Innlent „Nú hættir þú Sigurður!“ Innlent Miður að hópnauðganir séu nýttar til að kynda undir útlendingahatur Innlent Sérsveitin aðstoðar lögregluna á Suðurlandi Innlent